"Hər şey mümkündür, amma mülayimlik" – bu növbəti özünü aldatmadır. Yaxşı olar ki, bəzi məhsullar həmişəlik olaraq unudulsun.
360 tv.ru xəbər verir ki, bu məhsulların adlarını İspan dietoloqları sadalayıblar.
Rasiyondan təmizlənmiş unu çıxarmaq daha yaxşıdır. Taxıl bitkiləri emal edilərkən, lif və digər qida maddələri tullantı içərisində qalır. Saflaşdırılmış qidaların yüksək qlisemik indeksi var, yəni daha az qidalı olduqlarını göstərir. Belə un sayəsində qanda qlükoza səviyyəsinin kəskin dəyişikliyi olur. Və bu diabetin inkişafına səbəb ola bilər. Buna görə, dietoloq Maria Merino təmizlənmiş, saf unu taxıl ilə əvəz etməyi məsləhət görür.
Bundan əlavə, kolbasa məhsullarını da unutmaq lazımdır. Onların yarısı əlavələr və nişastadan ibarətdir.
Bundan başqa, az yağlı süd məhsullarından imtina etmək lazımdır. Aşağı yağlı süd və süd məhsulları əsasən şəkərdən ibarətdir və daha az qidalı olur. Bunlar Harvard Universitetinin alimi David Ludvig tərəfindən edilən bir araşdırmanın nəticələridir.
Vaxtaşırı xəmir, qəlyanaltı və yarımfabrikat yemək yeməməlisən. Etiketlərdə "aşağı kalorili", "sıfır" və "şəkərsiz" kimi yazıları olan məhsullar da bir təhlükədir. Dietoloqlar spirt və emal olunmuş ətə də son verməyi məsləhət görürlər.
360 tv.ru xəbər verir ki, bu məhsulların adlarını İspan dietoloqları sadalayıblar.
Rasiyondan təmizlənmiş unu çıxarmaq daha yaxşıdır. Taxıl bitkiləri emal edilərkən, lif və digər qida maddələri tullantı içərisində qalır. Saflaşdırılmış qidaların yüksək qlisemik indeksi var, yəni daha az qidalı olduqlarını göstərir. Belə un sayəsində qanda qlükoza səviyyəsinin kəskin dəyişikliyi olur. Və bu diabetin inkişafına səbəb ola bilər. Buna görə, dietoloq Maria Merino təmizlənmiş, saf unu taxıl ilə əvəz etməyi məsləhət görür.
Bundan əlavə, kolbasa məhsullarını da unutmaq lazımdır. Onların yarısı əlavələr və nişastadan ibarətdir.
Bundan başqa, az yağlı süd məhsullarından imtina etmək lazımdır. Aşağı yağlı süd və süd məhsulları əsasən şəkərdən ibarətdir və daha az qidalı olur. Bunlar Harvard Universitetinin alimi David Ludvig tərəfindən edilən bir araşdırmanın nəticələridir.
Vaxtaşırı xəmir, qəlyanaltı və yarımfabrikat yemək yeməməlisən. Etiketlərdə "aşağı kalorili", "sıfır" və "şəkərsiz" kimi yazıları olan məhsullar da bir təhlükədir. Dietoloqlar spirt və emal olunmuş ətə də son verməyi məsləhət görürlər.